Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Riști amenzi de zeci de mii de lei, dacă vei face asta după 1 aprilie

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПоплавок
Поплавок  - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 1 aprilie, riști amenzi de zeci de mii de lei dacă nu vei respecta timp de 60 de zile consecutive perioada de prohibiție impusă prin Lege.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. În perioada de la 1 aprilie până la 15 iulie este interzis pescuitul timp de cel puțin 60 de zile consecutive. Conform prevederilor legale, este interzis pescuitul în:

  1. râul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani;
  2. în lacul de acumulare Costeşti-Stânca; în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti şi în bălţile Manta;
  3. în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca; în lacul de acumulare Dubăsari;
  4. în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) şi în braţul Turunciuc.
  5. în lacul Cahul.

Agenția de Mediu a stabilit perioadele şi zonele de prohibiţie a pescuitului sportiv, amator şi de agrement pentru toate speciile de hidrobionți în obiectivele acvatice piscicole naturale pentru anul 2019.

Autoritățile îi atenționează pe cetățeni că cei care vor încălca legea riscă amenzi usturătoare. Potrivit Codului Penal, îndeletnicirea ilegală cu pescuitul, vânatul sau cu alte exploatări ale apelor, cu utilizarea substanţelor explozive şi otrăvitoare sau a altor mijloace de nimicire în masă a faunei, dacă aceasta a cauzat daune ce depăşesc 200 de unităţi convenţionale, se pedepseşte cu amendă de la 27 de mii 500 la 52 de mii 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă de până la 200 de mii de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Când se mănâncă pește - Sputnik Moldova
Când se mănâncă pește şi se poate bea vin: Dezlegări în Postul Paștelui

În perioada prohibiţiei anuale a pescuitului, autoritatea emitentă, în funcţie de componența cantitativă şi calitativă a populației migratoare de scrumbie, poate permite pescuitul acesteia pe o anumită perioadă. Această perioadă se determină de către autoritatea emitentă în colaborare cu autorităţile responsabile din Ucraina;

În lacul de acumulare Cuciurgan, pescuitul este interzis începând cu 25 martie până la 31 mai, iar în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, de la 1 aprilie până la 30 iunie, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.

Totodată, precizăm că pe parcursul întregului an, este interzis pescuitul speciilor incluse în Cartea Roșie din obiectivele acvatice piscicole naturale și a morunaşului (în bazinul fluviului Nistru).

Fluxul de știri
0