Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au mai ramas 2 zile! Iată cât vei plăti pentru polița medicală începând cu 2 aprilie

© Sputnik / Miroslav Rotari Мирослав РотарьМедицинский полис
Медицинский полис  - Sputnik Moldova
Abonare
1 aprilie este ultima zi în care polița medicală poate fi procurată cu reduceri de 50, 60 și 75 la sută - iată cu cât vei putea procura polița medicală, începând cu 2 aprilie.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Cei care încă nu au achitat prima de asigurare medicală sunt îndemnați să o facă până pe 1 aprilie inclusiv, ultima zi în care polița de asigurare medicală va putea fi procurată cu o reducere de 50, 60 și 75 la sută. Prima AOAM în sumă fixă constituie în anul curent 4056 lei.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", şefa de direcţie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină Iuliana Garam a declarat că numărul persoanelor care achită prima de asigurare obligatorie medicală în sumă fixă este în continuă creștere. 

”Numărul celor care doresc să fie asigurați medical este în creștere în ultimii ani. Persoanele deja au început să conștientizeze necesitatea de a-și asigura riscul financiar în caz de îmbolnăvire”, a declarat Garam, șefa de direcție CNAM.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină le amintește cetățenilor moldoveni că pot face asta ușor cu ajutorul serviciului Mpay.

Achitarea primei de asigurare cu ajutorul serviciului Mpay

Spital - Sputnik Moldova
Schimbări importante pentru persoanele cu poliță medicală

În serviciul respectiv puteți achita cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată şi la ghişeele băncilor comerciale şi ale oficiilor poştale. La ghişeele băncilor comerciale şi ale oficiilor poştale prezentaţi doar actul de identitate. Doritorii de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală cu cardul bancar sau de pe dispozitiv conectat la internet urmează să acceseze serviciul MPay, să introducă IDNP-ul, codul de verificare, după care să urmeze paşii necesari, în funcţie de modalitatea de achitare.

Menţionăm că şi cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare pot achita prima de asigurare prin MPay.

În cazul plăţii prin serviciul MPay nu e nevoie de prezentat dovada achitării la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Unde şi cum poţi achita prima de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă

Dacă sunteţi proprietar de teren cu destinaţie agricolă puteți beneficia de o reducere de 75%, iar persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor - de 60%.

  1. Vă adresaţi la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM. Datele de contact le găsiţi aici.
  2. Prezentaţi buletinul de identitate şi actele ce confirmă apartenenţa la una dintre categoriile sus-menţionate.
  3. Primiţi fişa de plată, unde este indicat contul bancar şi suma spre achitare.
  4. Cu fişa de plată efectuaţi achitarea la orice bancă comercială sau oficiu poştal.
  5. Pentru a fi activat statutul de persoana asigurată, prezentaţi dovada de plată Serviciului teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

De o reducere de 50% beneficiază fondatorii de întreprinderi individuale, arendași, arendatori, titulari de patentă de întreprinzător, cetăţeni străin cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova sau cei care nu sunt angajați şi nici asigurați de Guvern.

Fluxul de știri
0