Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbări importante pentru persoanele cu poliță medicală

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noi facilități pentru deținătorii poliței de asigurare medicală. Guvernul a aprobat un nou Regulament care stabilește condițiile de acordare și suspendare a statutului de persoană asigurată.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Polița de asigurare medicală va putea fi achitată on-line, prin post terminal sau la oficiile poștale, iar statutul de persoană asigurată va fi acordat și suspendat în baza unui nou Regulament, aprobat astăzi de Executivul de la Chișinău.

Potrivit Regulamentului, Compania Națională de Asigurări în Medicină  (CNAM) va acorda statutul de asigurat persoanelor angajate, celor asigurate de Guvern și cetățenilor care își procură individual polița de asigurare obligatorie de sănătate. În cazul neachitării primei vor fi aplicate penalități. Totodată, ar putea fi suspendat statutul de persoană asigurată.

Врач - Sputnik Moldova
Societate
Iată cât vor trebui să plătească moldovenii pentru polița medicală în 2019

La înregistrare, CNAM va atribui fiecărei persoane un număr de asigurare obligatorie, care va fi introdus în Registrul de evidență a persoanelor asigurate. În acest mod,  în baza numărului de asigurare, dar și a numărului de identificare de stat (IDNP) va fi realizată evidența tuturor persoanelor fizice.

În același timp, va fi simplificată procedura de raportare de către instituțiile abilitate de ținerea evidenței persoanelor asigurate de stat. Informațiile vor fi transmise către CNAM prin canale electronice, în regim on-line sau prin intermediul platformei de interoperabilitate. De asemenea, vor fi identificate mai ușor persoanele neasigurate, obligate să se asigure în mod individual.

Câte milioane vor achita moldovenii pentru sănătate în 2019>>>

Statutul de persoană asigurată poate fi verificat prin accesarea paginii web www.cnam.md.

În urma modificărilor legislative aprobate recent, persoanele asigurate nu mai sunt obligate să prezinte polița pe suport de hârtie pentru a beneficia de servicii medicale.

Fluxul de știri
0