Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Theresa May, gata să demisioneze - Parlamentul britanic respinge 8 variante de Brexit

© AP Photo / Parliamentary Recording Unit Theresa May
Theresa May - Sputnik Moldova
Abonare
Fără a primi niciun sprijin în parlament pentru cele opt variante de Brexit propuse, Theresa May declară că este gata să demisioneze pentru a obține aprobarea acordului cu UE.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Parlamentul britanic nu a aprobat niciuna dintre cele opt variante de Brexit propuse, dar este hotărât să împiedice ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord pe 12 aprilie.

Theresa May spus deputaților conservatori că este pregătită să demisioneze pentru a obţine, în schimb, aprobarea acordului privind Brexit negociat cu UE, pe care l-ar putea prezenta pentru a treia oară vineri în Camera Comunelor.

Brexit - Sputnik Moldova
Petiţia „anti-Brexit”, respinsă: UE nu-i poate trăda pe cei 6 milioane de oameni

400 de deputaţi s-au propunţat miercuri împotriva unui Brexit fără acord pe 12 aprilie, iar 160 au votat pentru. Ideea unui referendum privind acordul cu Uniunea Europeană a fost susţinută de 268 de parlamentari împotriva a 295.

O altă variantă, și anume Brexit fără retragerea din uniunea vamală, a fost votată de 264 de deputați şi respinsă de 272.

Potrivit ministrului pentru Brexit, Stephen Barclay, rezultatele votului confirmă faptul că acordul propus de prim-ministru cu Bruxelles-ul este cea mai bună variantă. Cele mai populare proiecte ar putea fi supuse unui nou vot luni.

Inițial, Brexit a fost programat pentru 29 martie 2019. Săptămâna trecută, Theresa May a cerut Bruxellesului amânarea datei ieşirii până la 30 iunie. Pe 21 martie, UE a propus două scenarii pentru amânarea Brexit dincolo de data programată, stabilind termenul-limită de 12 aprilie. De asemenea, Bruxelles-ul a propus ieşirea din bloc pe 22 mai în cazul în care Camera Comunelor aprobă în cele din urmă acordul de retragere.

Fluxul de știri
0