Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statele Unite vor cheltui o jumătate de miliard de dolari pentru înlăturarea lui Maduro

© AP Photo / Andrew HarnikMike Pompeo
Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite intenționează să cheltuie peste o jumătate de miliard de dolari pentru răsturnarea guvernului lui Nicolas Maduro.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Administrația SUA intenționează să cheltuie până la 500 milioane de dolari pentru răsturnarea actualului regim din Venezuela, a declarat secretarul de stat, Mike Pompeo.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov are o convingere în ceea ce-i privește pe Trump și Pompeo

"Proiectul de lege a bugetului solicită noi atribuții pentru susținerea transformărilor democratice în Venezuela, inclusiv transferarea a până la 500 milioane dolari pe conturile destinate ajutorului extern", se spune în notele lui Pompeo oferite congresului american.

În afară de aceasta, oficialul a declarat că prioritar pentru bugetul Statelor Unite este combaterea influenței nocive a Rusiei.

Ieri, Pompeo a vorbit la ședința comisiei pentru asignațiuni a Camerei Reprezentanților, în cadrul căreia a justificat noile solicitări ale administrației lui Trump pentru noul an fiscal.

Acestea presupun reducerea finanțării programelor Departamentului de Stat cu 20 la sută, însă, cel mai probabil, congresul nu va accepta o astfel de reducere a cheltuielilor.

Fluxul de știri
0