Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patriarhul României: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor

© Photo : Mircea Florescu / BasilicaMesajul Patriarhului Daniel, transmis în cadrul vernisajului de fotografie „Chipul satului românesc”
Mesajul Patriarhului Daniel, transmis în cadrul vernisajului de fotografie „Chipul satului românesc” - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În una dintre ultimele sale predici, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat că Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor şi a tras un semnal de alarmă în direcţia păcatului avortului.

CHIȘINĂU, 29 mart– Sputnik. „Dacă noi continuăm cu avorturile, câteva milioane până acum din 1960, vom pieri ca popor. Ne aflăm în declin demografic”, a atenţionat Preafericirea Sa, fiind citat de basilica.ro.

Unic din prima secundă: Marș Pentru Viață - 2019  - Sputnik Moldova
„Unic din prima secundă” – Marșul pentru Viață 2019 s-a desfăşurat la Chişinău - Foto

Patriarhul României a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

În predica rostită în timpul slujbei, Patriarhul a vorbit despre Marşul pentru Viaţă, care „a devenit foarte popular”, organizat anual în ultimii ani în luna martie.

„Marşul pentru Viaţă are, în primul rând, un aspect spiritual, întrucât avortul în limbajul bisericesc canonic se numeşte pruncucidere, dar are şi un aspect social şi anume, faptul că se nasc din ce în ce mai puţini copii”. a spus el.

Maica Domnului îi ajută pe cei care susţin viaţa

Patriarhul a amintit de ajutorul pe care îl oferă Maica Domnului tuturor celor care aduc pe lume sau cresc copii: „Avem în Maica Domnului ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinţilor copiilor, şi ocrotitoarea familiilor care deşi nu au copii adoptă şi cresc copii”.

Articolul integral din basilica.ro îl puteți accesa aici.

Fluxul de știri
0