Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul și Tiraspolul s-au înțeles pe subiectul resurselor acvatice din Nistru

© SputnikЗарыбление Днестра: главную реку Молдовы выпустили четыре вида рыбы
Зарыбление Днестра:  главную реку Молдовы выпустили четыре вида рыбы - Sputnik Moldova
Abonare
Resursele acvatice ale râului Nistru – subiect de discuție în cadrul ședinței grupurilor de lucru pentru agricultură și ocrotirea mediului din Chișinău și Tiraspol.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. După o pauză îndelungată, la Chișinău, a avut loc o ședință comună a grupurilor de lucru pentru agricultură și ocrotirea mediului, cu participarea reprezentanților mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2”. Ședința s-a desfășurat la sediul Misiunii OSCE din Chișinău.

Potrivit Biroului pentru integrare, în cadrul reuniunii au fost abordate prioritar subiecte ce țin de mediu, și în special, cele legate de resursele de apă ale râului Nistru.

Илья Тромбицкий - Sputnik Moldova
Șocant: Nistrul se transformă în lac - ecologiștii bat alarma

„Discuțiile s-au axat pe procesul de efectuare a debitelor ecologice, realizarea „Protocolului de cooperare în domeniul gestionării pescuitului și utilizării durabile a resurselor biologice acvatice ale râului Nistru” din 15 iunie 2016, popularea râului cu puieți de pește, precum și instituirea perioadei comune de prohibiție a pescuitului industrial și celui de agrement, agreându-se de comun acord intervalul de la 15 aprilie până la 15 iunie”, se menționează într-un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

Experții au adus în atenție subiectul referitor la identificarea modalităților de efectuare a măsurilor de sanitație a lacului de acumulare Dubăsari, precum și necesitatea reparării digurilor de protecție pe anumite segmente. În context, s-a reiterat importanța protejării ecosistemelor naturale și au fost discutate perspectivele de fondare a Parcului Național „Nistrul de Jos”.

De asemenea, reprezentanții Chișinăului au pus în discuție problema asigurării procesului de irigare a terenurilor agricole, situate după traseul Râbnița-Tiraspol, pe timp de secetă.

Următoarea ședință a grupurilor de lucru va avea loc la Tiraspol.

Fluxul de știri
0