Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectul chinez "Noua Cale a Mătăsii": Merkel, despre rolul pe care trebuie să-l joace UE

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaCancelarul german Angela Merkel în timpul vizitei oficiale la Soci, Rusia
Cancelarul german Angela Merkel în timpul vizitei oficiale la Soci, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul “Noii Căi a Mătăsii” este foarte important pentru Europa, iar europenii vor juca un rol activ în el, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că proiectul Noua Cale a Mătăsii este foarte important și europenii vor să joace un rol important în el.

“Consider că proiectul Noua Cale a Mătăsii este foarte important. Noi, europenii, vrem să jucăm un rol activ în acest proiect și vom participa. Acest lucru trebuie să presupună o anumită reciprocitate”, a declarat Merkel după întrevederea cu președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Chinei, Xi Jinping, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în ajunul summitului UE – China, care va avea loc la Bruxelles.

A recent media report about Washington’s plans to upgrade nuclear bombs in Western Germany resulted in Russia expressing concern, but the United States denied allegations of violating the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) - Sputnik Moldova
Exclusiv: Moldova, în calea Globalizării - Giulietto Chiesa, despre războiul total

“Proiectul în sine reprezintă o vizualizare foarte bună a ceea ce determină interdependența și interconexiunea noastră reciprocă”, a adăugat cancelarul.

Concepția „One Belt, One Road” este o inițiativă internațională a Chinei de perfecționare a actualelor și crearea unor noi rute comerciale și de transport, care vor conecta peste 60 de țări din Asia Centrală, Europa și Africa, contribuind la dezvoltarea relațiilor comerciale între ele și China. Ideea formării unei centuri economice a Căii Mătăsii a fost înaintată de Xi Jinping, fiind enunțat în premieră în cadrul unei vizite la Astana, Kazahstan, în septembrie 2013.

Sâmbătă trecută, în cadrul unei vizite în Italia, Xi Jinping a semnat cu premierul italian, Giuseppe Conte, un tratat prin care Italia devine prima țară din G7 care se alătură proiectului "Noul Drum al Mătăsii".

Fluxul de știri
0