Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eurovision 2019 ar putea fi anulat: Pericolul unui atac cu rachete în Israel

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaЕвровидение
Евровидение - Sputnik Moldova
Abonare
Concursul internațional Eurovision 2019 ar putea fi anulat. The Jerusalem Post scrie că acest lucru ar putea avea loc din cauza atacurilor cu rachete și a problemelor legate de securitate din Israel.

BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Eurovision 2019 ar putea fi anulat. Programat să se desfășoare în perioada 14-18 mai 2019 la Tel Aviv, în acest an concursul ar putea fi anulat din cauza problemelo legate de securitatea Israelului ar putea pune în pericol desfășurarea concursului.

Informația a fost făcută publică de The Jerusalem Post.

Luni, o rachetă lansată din Gaza a lovit o casă în moshavul Moshmeret în centrul Israelului, rănind şapte civili, inclusiv copii. 

Reprezentanţi oficiali ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluţiile, dar nu au planuri concrete. Ei au difuzat un comunicat, informând că participanţii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au sosit deja luni în Israel, notează antena3.ro

Facem mențiunea că este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când a avut loc un atac cu rachete lansate spre centrul Israelului. Cu 50 de zile înainte de începerea Eurovision, preocupările legate de o escaladare în timpul competiţiei - sau chiar de posibilitatea unui atac – se amplifică.

Potrivit comunicatului, siguranța și securitatea sunt întotdeauna de o importanță capital pentru reprezentanții oficiali ai UE de Radio și Televiziune (EBU).

"Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian - n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia actuală din Israel", se adaugă în documentul menționat.

În acest an, Republica Moldova urmează va fi reprezentată la Eurovision de către Anna Odobescu cu piesa ”Stay”.

Fluxul de știri
0