Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Hrană ecologică, direct de la producătorii autohtoni: Iată unde o puteți găsi

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Cojocaru
Nicolae Cojocaru - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă optați pentru un mod de viață sănătos, atunci trebuie să știți că în Republica Moldova avem oameni care cresc fructe și legume ecologice. Pomușoare, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve - toate moldovenești, nu mai trebuie să le căutați peste hotarele țării.
Produse ecologice, direct de la producătorii autohtoni: Iată unde le puteți găsi

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova organizează deschiderea celui de-al doilea sezon de comercializare a produselor alimentare Eco Local Farmer’s Market. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 30 martie, de la ora 9:00 până la 13:00, la centrul de afaceri Kentford.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", membrul Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova și producătorul autohton Nicolae Cojocaru a menționat că la eveniment vor fi propuse produse gastronomice autohtone, ecologice și artizanale. La acest eveniment vor fi prezenți doar producătorii în persoană, fără niciun intermediar, iar organizarea și dezvoltarea vor fi conduse de voluntari – consumatori și producători.

"Consumatorii vor avea posibilitatea să afle direct de la producător toată informația necesară despre produsele sănătoase. Dintre cei peste 50 de producători înregistrați pentru acest sezon, 14 sunt ecologic certificați", a menționat Nicolae Cojocaru.

La piața Eco Local Farmer’s Market veți putea găsi pomușoare, fructe și legume, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve – peste 35 de categorii. Totodată, pentru prima dată în Moldova, va fi în vânzare pâine artizanală, certificată ecologic.

În cadrul evenimentului va fi amenajată și o zonă mică de agrement pentru copii. Aceștia vor avea parte de mai multe activități educaționale la tema agricultura ecologică, reducerea deșeurilor, familie și alimentația sănătoasă.

Piața Eco Local se desfășoară în bază de activitate non-profit. Surplusul din venitul pieței este inclus în bugetul asociației pentru a atinge obiectivele trasate de către aceasta.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0