Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După ce a discutat cu ambasadorul rus, președintele Dodon s-a întâlnit și cu cel american

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Președintele Igor Dodon și ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi președintele Igor Dodon a discutat cu ambasadorul rus și cel american despre negocierile purtate cu reprezentanții celor patru partide care au acces în noul Parlament al Republicii Moldova privind formarea unei coaliții majoritare.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. După ce s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, președintele Igor Dodon a discutat și cu cel american, Dereck J. Hogan. 

”În cadrul discuției referitor la politica internă a țării noastre, am fost unanimi în opinia că platforma de negocieri, propusă de către Președinte, va crea condiții favorabile pentru apropierea pozițiilor forțelor parlamentare și va contribui la configurarea legitimă a unei majorități parlamentare și a noului Guvern”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a organizat în ajun discuții separate cu liderii PSRM, PDM și Blocului Politic ACUM, unde au fost analizate formulele de creare a unui nou Guvern. Șeful statului s-a arătat mulțumit de rezultatele acestor discuții și a declarat că acum mingea se află în terenul acestor partide, de care depinde dacă Moldova va avea un Guvern sau va merge la alegeri parlamentare anticipate.

Șeful statului i-a invitat pe liderii PSRM, PDM și Blocului Politic ACUM la o masă de discuții comună marți, 2 aprilie, ora 12:00.

Președintele a precizat în cadrul celor trei întrevederi că dacă până în luna iunie nu va fi format un Guvern, atunci Parlamentul urmează să fie dizolvat și în țară vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0