Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul unei întreprinderi de construcție, deferit justiției: Iată ce a făcut

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul unei întreprinderi de construcție și reconstrucție a rețelelor inginerești, învinuit de abuz de serviciu și fals în acte, a fost deferit justiției.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Potrivit procurorilor, învinuitul, locuitor al Capitalei, a cumpărat un generator electric cu 136.800 de lei de la un agent economic. A doua zi, în vederea respectării condițiilor contractuale, acesta a transferat în avans 69.000 de lei.

Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Schimbare radicală la achiziția unui apartament aflat în construcție

Ulterior, deși a primit generatorul în termenii indicați, ultimul a refuzat să semneze contractul de primire-predare și factura fiscală întocmite de către vânzător. Acuzatul a prezentat Agenţie pentru Supraveghere Tehnică o factură ce conținea date denaturate, potrivit cărora generatorul a fost achiziționat cu 152.356 de lei de la o altă întreprindere care de facto este fondată de către soţia sa.

Prin urmare, învinuitul a cauzat agentului economic daune de 67.800 de lei. Acuzatul nu își recunoaște vina. Pentru abuz de serviciu, el riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă de până la 57.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0