Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini pentru Sputnik, despre europarlamentare: Nu fac previziuni, mă uit la cifre

© Photo : Facebook / Matteo SalviniMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 22-23 martie, la Villa D'Este din Cernobbio, Italia a avut loc Forumul Confcommercio, iar printre participanți a fost ministrul de Interne al țării, vicepremierul Matteo Salvini.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Sputnik l-a întrebat pe Salvini despre previziunile sale pentru viitoarele alegeri europene.

"Nu fac previziuni, mă uit la cifre, în alegerile anterioare, noi [partidele de dreapta] am avut 6%, de data aceasta va fi mai mult, voi fi mulțumit chiar și cu o mică creștere", a declarat Salvini pentru Sputnik.

Întrebat dacă partidele de dreapta vor putea să câștige 20%, Salvini a răspuns "îi place numărul respectiv".

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Italia lui Salvini sfidează UE și SUA – afacere uriașă, dă peste cap boicotul Occidentului

Sputnik a mai vorbit cu Lara Comi, vicepreședinte al Partidului Popular European și al Democraților Europeni din Parlamentul European.

Sputnik: Italia se află deja în zona euro timp de 20 de ani. În opinia dvs., care sunt rezultatele din această perioadă?

Lara Comi: Sunt în favoarea rămânerii în zona euro. Dar ar trebui modificări, astfel încât toate cele 27 de state membre ale UE [fără Marea Britanie] să folosească euro, iar BCE să fie transformată într-un Sistem Federal de Rezervă.

Sputnik: Dar nu Zona Eeuro 1 sau Zona Euro 2 pentru Europa de Nord și de Sud, după cum au prezis economiștii?

Lara Comi: Nu, este suficientă o singură zonă euro. Problema din Italia a fost cursul de schimb inițial. Aceasta a fost greșeala noastră principală.

Sputnik: Ce credeţi despre Brexit?

Lara Comi: Faptul că procesul ar începe la 30 iunie era de neconceput, părea doar o glumă ... aș susține al doilea referendum și i-aş întreba pe cetățeni din nou. Știu că nu pote fi făcut asta; nimeni nu ar permite asta...

Fluxul de știri
0