Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât este dispus să cheltuie Guvernul Republicii Moldova pentru reintegrarea țării

© Sputnik / Мирослав РотарьDrapelul Republicii Moldova
Drapelul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile moldovene au pus în discuție publică proiectele prevăzute pentru a fi implementate în 2019, în satele aflate în Zona de securitate.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova este gata să aloce circa 15 milioane de lei pentru implementarea proiectelor de reintegrare a țării. Decizia respectivă a Guvernului a fost pusă în discuție publică.

Casa-muzeu a academicianului N. D. Zelinski, Tiraspol - Sputnik Moldova
Societate
Expertul ONU a constatat progrese în sfera drepturilor omului în regiunea transnistreană

Potrivit autorilor documentului, în luna februarie anul curent a fost organizat un concurs în cadrul căruia o comisie specială a selectat cele mai bune idei, propuneri ale administrațiilor sătești, aflate în Zona de Securitate. La final, din cele 96 de proiecte au fost alese 35. Acestea se referă la modernizarea sistemului de educație, dezvoltarea culturii și sportului, reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și iluminatul stradal.

Un astfel de program există în Moldova din anul 2014. În anul 2018 Guvernul a alocat de asemenea 15 milioane pentru realizarea a 49 de proiecte privind reintegrarea țării. În special, a fost acordat ajutor material în valoare de 100 de mii de lei liceelor din Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Râbnița, gimnaziilor din Corjova și Roghi din raionul Dubăsari. Finanțarea în valoare de 5,7 milioane de lei a fost prevăzută pentru modernizarea iluminatului stradal, 6 milioane de lei  - pentru reparația școlilor și a grădinițelor, a instituțiilor de cultură și a sistemelor de alimentare cu apă.

 

Fluxul de știri
0