Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expertul ONU a constatat progrese în sfera drepturilor omului în regiunea transnistreană

© Sputnik / Ирина ЛяховаCasa-muzeu a academicianului N. D. Zelinski, Tiraspol
Casa-muzeu a academicianului N. D. Zelinski, Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație a Organizației Națiunilor Unite, în frunte cu expertul superior ONU pentru drepturile omului Thomas Hammarberg, efectuează o vizită la Tiraspol.

TIRASPOL, 5 feb – Sputnik, Irina Leahova. Expertul ONU pentru drepturile omului Thomas Hammarberg a constatat că în regiune există un progres vizibil în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilității și a celor aflate în detenție. Toate acestea au fost declarate în cadrul întâlnirii cu responsabilul de politica externă a Transnistriei, Vitali Ignatiev, informează serviciul de presă al instituției respective.

Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Rusia
Liderul Transnistriei s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul Rusiei, Kozak

„Am discutat despre persoanele cu deficiențe locomotorii, despre femeile care se confruntă cu greutăți și probleme în familie, despre persoanele infectate cu HIV. A fost menționat progresul constatat în domeniul protecției drepturilor omului în Transnistria, subliniindu-se acei pași pozitivi care au fost întreprinși pentru ameliorarea situației în domeniul respectiv”, a menționat expertul ONU.

Expert: Ce prevede interconectarea telefonică cu regiunea Transnistreană>>>

Actuala vizită a lui Thomas Hammarberg în Transnistria este a șaptea la număr. Expertul a spus că a pregătit un raport pe 40 de pagini privind concluziile vizitei precedente în regiune de la mijlocul anului 2017 și care va fi pus la dispoziția publicului.

Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Societate
Transnistria are propria reprezentanță în Rusia

Totodată, expertul a subliniat că recomandările anterioare făcute în raportul pe anul 2013 au fost „analizate serios de către autoritățile de la Tiraspol cu implicarea câtorva ministere și departamente”.

Chișinăul și Tiraspolul au prelungit acordul privind circulația feroviară>>>

Vitali Ignatiev a spus că în cadrul întâlnirii au fost făcute totalurile perioadei de șapte ani a interacționării; părțile au discutat despre planurile pe viitor, analizând cele mai importante direcții ale colaborării bilaterale. Potrivit lui Ignatiev, faptul că expertul a vizitat de atâtea ori regiunea este o dovadă a atenției serioase din partea ONU față de situația din Transnistria.

„Este important că în cadrul misiunii se pune un accent special pe drepturile omului, iar vizitele sunt însoțite de o activitate serioasă la obiect care aduce anumite rezultate și permite construirea planurilor pe viitor. Cel mai important este că oamenii simt dinamica schimbărilor în direcția pozitivă”, a declarat diplomatul transnistrean.

E oficial: Iată câți șoferi transnistreni și-au luat permis moldovenesc>>>

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0