Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fregata „Amiralul Gorșkov” a intrat pentru prima dată în portul Djibouti din Africa

Abonare
Aceasta este prima intrare a fregatei „Amiralul Gorșkov” în portul unui stat străin în prima sa navigație la mare distanță.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Fregata „Amiralul Gorșkov”, care conduce o escadră de vase rusești, a intrat în scop de afaceri în portul african Djibouti, comunică serviciul de presă al Flotei de Nord a Flotei Militare Maritime a Rusiei.

Din componența escadrei fac parte de asemenea nava multifuncțională pentru asigurare tehnico-materială „Elbrus” și remorcherul de salvare „Nicolai Ciker”.

​Aceasta este prima escală a fregatei Flotei de Nord în portul unei țări străine din momentul părăsirii bazei centrale din orașul Severomorsk pe 26 februarie 2019.

​Escala va dura câteva zile, pentru completarea rezervelor de pe corabie conform normelor stabilite și pentru odihna pe țărm a echipajului fregatei și al navelor pentru asigurarea securității navigației.

De la începutul călătoriei escadra de vase și nave pentru asigurarea securității navigației în frunte cu fregata „Amiralul Gorșkov” a parcurs peste 7 mii de mile marine. Aceasta este prima navigație la distanțe mari pentru vasul care anterior se deplasa doar de la o bază maritimă la alta.

Cea mai nouă fregată „Amiralul Gorșkov” a fost inclusă în efectivul de luptă al Flotei de Nord în anul 2018. Fregata este dotată cu armament modern, inclusiv cu complexe de rachete supersonice „Kinjal” și rachete de croazieră „Kalibr”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0