Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exclusiv: Reacția Institutului Mamei și Copilului în cazul bebelușului decedat - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЦентр матери и ребенка
Центр матери и ребенка  - Sputnik Moldova
Abonare
În exclusivitate pentru Sputnik Moldova: Reacția Institutului Mamei și Copilului, dar și a Ministerului Sănătății în cazul copilului decedat.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. O femeie din Rezina îi acuză pe medici că bebelușul ei de doar două săptămâni a murit din cauza lor.  Mama copilului spune că bebelușul ei s-a născut prematur și a fost nevoie ca acesta să fie hrănit cu ajutorul unei sonde.

Reporterul Sputnik Moldova, a discutat cu purtătorul de cuvânt al Institutul Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, pentru a afla mai multe detalii.

”Cazul a fost investigat. Acuzația mamei bebelușului nu este adevărată. În aceeași zi, după ce a fost schimbată sonda, medicii au făcut copilului o radiografie, pentru a se asigura că procesul de alimentație decurge bine. Investigația a arătat că sonda se află în stomac. Această procedură medicală este făcută, de fiecare dată, când este introdusă sau schimbată sonda. Bebelușul a murit de pneumonie”, a declarat Cazacu.

Bebeluș - Sputnik Moldova
Societate
Caz îngrozitor la Institutul Mamei și al Copilului, i-au încurcat stomacul cu plămânii

Precizăm că și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe acest caz si a format o comisie care va investiga asistența medicală acordata copilului. Potrivit autorităților, Comisiei va prezentata rezultate investigației pe data de 19 aprilie.

Mama copilului spune că bebelușul ei s-a născut prematur și a fost nevoie ca acesta să fie hrănit cu ajutorul unei sonde. Potrivit ei, medicii i-ar fi pus sonda incorect copilului, iar laptele ajungea în plămâni și nu în stomac așa cum ar fi trebuit să se întâmple în mod normal, lucru care, în opinia ei i-ar fi provocat decesul copilului, scrie presa locală.

Copilul s-a stins din viață pe data de 8 martie. Mama bebelușului mai spune că a rămas uimită când a citit rezultatele expertizei medico-legale. Acolo nu era precizat nimic de sonda care i-a fost introdusă copilului. Cauza decesului fiind o pneumonie bilaterale. Părinții au anunțat că apelat la un avocat.

Fluxul de știri
0