Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arsenal de arme periculoase în Capitală: Iată pentru cine erau destinate – Video

Abonare
Un grup criminal specializat în comercializarea armelor și munițiilor a fost deconspirat de Poliție.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Acțiunile a trei indivizi din Capitală, implicați în păstrarea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, au fost investigate de către ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Sistem de rachete S-400 din dotarea armatei Rusiei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Comerțul mondial de arme: Rusia a devenit al doilea cel mai mare furnizor din lume

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, polițiștii și procurorii au identificat trei persoane cu vârsta cuprinsă între 38 și 58 ani, locuitori ai Capitalei, care aveau roluri bine determinate atât la păstrarea armelor și munițiilor cât și la comercializarea ilegală a acestora.

Unul dintre figuranți a participant la războiul din Afganistan și se pricepea la folosirea armamentului.

În data de 22 martie, au fost efectuate percheziții de către ofițerii de investigații ai INI, procurorii PCCOCS și cu suportul colaboratorilor BPDS ”Fulger” la domiciliul unuia dintre indivizi. În urma verificărilor au fost depistate și ridicate: un aruncător de grenade de model RPG-18; aproximativ un kg de Hexogen-Trotil; cinci grenade de tip RGD-5 cu focos; doua pistoale de model TT;

Arme și muniții - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii se dezarmează: Zeci de arme deținute ilegal predate la poliție – Video

un revolver; patru amortizoare de zgomot; aproximativ 500 cartușe de calibru 7.62, 5.45, 5.6, 12, 9.17, 9.18; doua obiecte confecționate artizanal cu sistem de declanșare; un încărcător calibru 5.45 pentru pușca mitralieră Kalașnikov (RPK); un tub de aprindere; un pachet de Parafin și trei fragmente de electrodetonator care urmau să fie comercializate la prețul de 100 000 lei.

La fața locului au intervenit specialiștii de la Secția Tehnico-Explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize care au ridicat în modul corespunzător armamentul și munițiile depistate.

În data de 25 martie curent, în privința unui suspect a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar alții doi sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vinovăția persoanelor va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 7 ani.

Fluxul de știri
0