Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ecologiștii bat alarma: Vezi cine poluează cel mai mult Capitala

© Sputnik / Miroslav RotariNadejda Cebotari
Nadejda Cebotari - Sputnik Moldova
Abonare
Ecologiștii bat alarma: în urma unei acțiuni în masă, desfășurată sâmbătă de un grup de ecologiști, aceștia au depistat metale grele, uleiuri și alte componente de deșeuri care au un efect devastator asupra mediului înconjurător. Agenții economici au refuzat să se alăture tinerilor ba chiar mai mult au refuzat un dialog constructiv.
Ecologiștii bat alarma! Vezi cine poluează cel mai mult capitala?

Invitata emisiunii Sputnik Matinal Nadejda Cebotari, membra AO "Hai, Moldova!", susține că centrele de reparație auto sunt printre cei care poluează cel mai mult apele din Chișinău, inclusiv zonele verzi ale orașului. Ea este gata să acționeze în judecată un agent economic care prestează servicii de reparație auto din sectorul Râșcani al Capitalei. Potrivit activistei, tipul de deșeuri depistate în imediata apropiere unde își desfășoară activitatea întreprinderea este alarmantă și inadmisibil de tolerat.

”Ne întrebăm de ce oare cancerul ocupă locul doi în Republica Moldova după decese sau de ce copii noștri au alergii? Sunt lucruri evidente! Atâta timp cât apele noastre sunt poluate, deșeurile doar transportate și mai puțin selectate și reciclate, nu avem nicio șansă de a fi sănătoși. Sistemul ecologic ține de comportamentul nostru în grup. O asociație de una singură nu are șanse mari de a schimba lucrurile radical”, a declarat Nadejda Cebotari.

Corneliu Prepeliţă - Sputnik Moldova
Cifre alarmante! Peste 10 mii de moldoveni, diagnosticați cu cancer într-un singur an

Acțiunea organizată sâmbătă de "Hai, Moldova!" face parte dintr-un program amplu desfășurat de un conglomerat de organizații care au drept scop de a schimba starea ecologică din țară. Asociațiile își propun să dezvolte o curiculă pentru elevi și adolescenți care să fie studiată în școli. 

"Observăm că tinerii își schimbă atitudinea față de deșeuri și mai ușor acceptă ideea de a selecta gunoiul care poate fi recuperat. Tot ei pot deveni pe viitor motorul unor acțiuni ecologice în masă, care ne-ar scăpa de haos și mizerie nu doar în zona rurală, dar și cea urbană", a conchis Nadejda Cebotari.

Fluxul de știri
0