Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon va face un anunț important la ora 11:30. Ce mesaj va transmite președintele

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, 25 martie, ora 11.30, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va susține un briefing. Evenimentul va avea loc la Președinție.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță pentru luni, 25 martie, o conferință de presă. Briefingul va avea loc la Președinție, începând cu ora 11:30.  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon va susține, în premieră, un discurs în fața deputaților. Ce va spune președintele

În cadrul acestei conferințe, șeful statului urmează să invite partidele parlamentare la un dialog cu privire la formarea unei majorități parlamentare și identificarea unei candidaturi pentru funcția de premier.

Președintele țării a declarat că va invita la aceste discuții principalele partide care au acces în noul Legislativ în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

În cadrul briefingului de astăzi, șeful statului  urmează să anunțe ora și locul de desfășurare a acestor discuții. Igor Dodon a anunțat că va discuta mai întâi cu fracțiunea PSRM, după care cu fracțiunea PDM și Blocul ACUM. Președintele țării a specificat că va discuta cu aceste fracțiuni, deoarece anume de ele depinde formarea majorității parlamentare.

Săptămâna trecută, Igor Dodon a susținut un prim discurs în Parlament de când deține funcția de președinte al țării. Dodon a declarat că în calitate de președinte, va accepta orice majoritate, orice Guvern care va fi creat prin negocieri între partidele politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor.

”Nu voi aproba numai o majoritate și un guvern alcătuit artificial și nelegitim, din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii, la alegeri anticipate”, a declarat președintele țării.

După alegerile din 24 februarie, cele 101 de locuri din Parlamentul de legislatura a X-a sunt împărțite în felul următor: deputații PSRM vor ocupa 35 de fotolii, democrații au 30 de mandate, deputații din partea Blocului electoral ”ACUM” – 26, cei din Partidul ”Șor” – 7 mandate și 3 deputați independenți.

Fluxul de știri
0