Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Groaznic: Atac tâlhăresc dirijat din penitenciar

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți deținuți de la penitenciarul Bălți și Lipcani au organizat un atac tâlhăresc la Briceni.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Cinci membri ai unui grup infracțional au fost condamnați, în total, la 47 de ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă la Briceni.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Crimă odioasă: Un cetățean turc, răpit de un grup criminal din Moldova

Potrivit procurorilor, atacul tâlhăresc a fost comis în anul 2017. Acesta a fost pus la cale și dirijat prin telefon de către trei deținuţi. Unul dintre puşcăriaşi îşi ispăşea pedeapsa în penitenciarul din Lipcani, iar ceilalţi doi în închisoarea din Bălţi. Deţinuţii au planificat, organizat şi dirijat atacul asupra fostei vecine a unuia dintre pușcăreași care deţinea o afacere cu bijuterii din aur la Briceni.

Complice la infracţiune a fost mama unuia dintre deţinuţi şi un fost coleg de celulă care se afla în libertate. Astfel, în timp ce mama unuia dintre deţinuţi aştepta în maşină, complicele a intrat în casa victimei, în vârstă de 77 de ani, a atacat-o cu o armă, a legat-o şi a ameninţat-o cu moartea.

Ulterior i-a furat bijuteriile din aur în valoare de 12.000 de lei. După ce a comis infracțiunea, individul a  urcat în maşina în care se afla mama comanditarului din penitenciar şi a plecat în municipiul Bălţi.

Șocant: Ce le-a făcut unor minore un individ pervers din Comrat>>>

Inculpaţii au vârstele cuprinse între 22 şi 27 de ani şi au stat după gratii pentru o serie de jafuri, furturi şi tâlhării. Prin cumul parţial, celor trei deţinuţi, le-au fost stabilite pedepse a câte 10 ani de închisoare. Mama deţinutului, în vârstă de 57 de ani, care a participat la comiterea infracţiunii a fost condamnată la 8 ani de detenţie, iar executorul urmează să revină după gratii pentru încă 9 ani.

Fluxul de știri
0