Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crimă odioasă: Un cetățean turc, răpit de un grup criminal din Moldova

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup criminal organizat a fost anihilat de oamenii legii. Detaliile șochează.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Un locuitor al raionului Donduşeni, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la cinci ani şi șase luni de închisoare pentru răpirea unei persoane şi pentru jaf comis în proporţii mari.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală: A făcut averi pe seama unor copii

Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, au anunţat că vor contesta sentinţa primei instanţe, pe care o consideră „prea blândă”.

Potrivit oamenilor legii, inculpatul, de comun cu alţi trei complici, aflându-se în centrul oraşului Călaraşi, au convins un cetăţean al Turciei să iasă în stradă, prezentându-se ca fiind angajaţi ai poliţiei.

Ulterior, aceştia au forţat bărbatul să urce într-o maşină, unde l-au legat, lovit şi transportat într-o casă din satul Lipnic, raionul Ocniţa.

Agresorii au continuat să aplice forţa fizică faţă de victimă, pe care au imobilizat-o cu bandă adezivă şi o funie, şi au deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa (acte, bani, carduri bancare, accesorii, telefon şi un laptop) – estimate la peste 180 mii de lei.

Indivizii i-au cerut cetățeanului turc să le comunice unde sunt restul banilor şi parolele cardurilor bancare.

Timp de două zile, victima s-a aflat imobilizată, reuşind, într-un final, să se elibereze de sine stătător şi să alerteze poliția.

Medicamente - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Vezi ce făcea un grup criminal, specializat în contrabanda de medicamente

Cetăţenaul turc, în vârstă de 48 de ani, a venit în Republica Moldova pentru a se logodi cu o moldoveancă pe care o cunoscuse pe reţelele de socializare.

La scurt timp după crimă, inculpatul a fost reţinut, iar ceilalţi trei complici au reuşit să se eschiveze de la organul de urmărire penală, fiind anunţaţi în căutare.

Între timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, urmând a fi extrădat în curând autorităţilor din Republica Moldova, iar în privinţa unui alt membru al grupării criminale, urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată – acesta fiind judecat în prezent şi pentru un omor comis în raionul Floreşti.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0