Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Theresa May va părăsi postul dacă va fi votat Acordul

© AP Photo / Parliamentary Recording Unit Theresa May
Theresa May - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce deputații rebeli exercită presiuni asupra Theresei May ca să demisioneze, ea le-ar fi promis așa-numiților șefi ai Brexit că va demisiona dacă aceștia îi vor sprijini planul de divorț cu UE, potrivit editorului politic ITV.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Duminică, premierul britanic Theresa May a avut o întâlnire de urgență la reședința sa de la Chequers pentru a discuta despre criza Brexit.

British Parliament - Sputnik Moldova
Brexit, scenariu şoc: 11 miniştri vor demisia Theresei May - ce urmează

Premierul britanic tocmai s-a oferit să-și schimbe cariera politică pentru ca Acordul Brexit să fie aprobat de Parlament, potrivit editorului politic ITV Robert Peston, citat de RT.

Sunt convins că Theresa May le-a spus lui Boris Johnson, Iain Duncan Smith, lui Steve Baker, Jacob Rees-Mogg, David Davis și altora de la Checkers că va renunța dacă vor vota pentru Acordul său, inclusiv backstop-ul pe care îl urăsc.

Cu toate acestea, nu există "mare certitudine" că May va pleca acum, deoarece "ea nu a dat detalii". O altă problemă este că, chiar dacă i-a convins pe toți deputații conservatori să-i susțină planul Brexit, ea încă nu are suficientă susținere pentru ca acesta să treacă prin Parlament.

Susținătorul înflăcărat al Brexit Nigel Evans a declarat luni că un număr de parlamentari conservatori ar dorit o înlocuire ordonată a conducerii o dată ce May va reuși să-și vadă Acordul susținut în Parlament. Comentariile sale au venit după ce presa britanică a informat duminică că premierul se confruntă cu o lovitură de stat din partea miniștrilor furioși care vor ca un alt prim-ministru să fie instalat de urgență a trece Acordul Brexit.

"Este clar că un număr de oameni nu doresc ca prim-ministrul gestioneze următoarea fază a negocierilor, care va însemna viitoarea relație comercială dintre noi și Uniunea Europeană", a declarat Evans pentru BBC Radio.

European Council President Donald Tusk holds a news conference after receiving British Prime Minister Theresa May's Brexit letter in notice of the UK's intention to leave the bloc under Article 50 of the EU's Lisbon Treaty to EU Council President Donald Tusk in Brussels, Belgium March 29, 2017. - Sputnik Moldova
Politică
Statele EU27 au votat în unanimitate extinderea Brexit: Este așteptată decizia Londrei

El a adăugat că May ar trebui să demisioneze dacă acordul Brexit este respins de Parlament pentru a treia oară, dacă se dorește să se voteze mai târziu în această săptămână.

Comentariile lui Evans au fost reluate de colegul deputat Eurosceptic Andrew Bridgen.

"Sper că cabinetul va spune prim-ministrului că jocul este în creștere", a declarat Bridgen pentru Sky News, înaintea întâlnirii de luni a miniștrilor.

Observând că mai pierduse încrederea partidului parlamentar, a cabinetului și a membrilor conservatori din întreaga țară, Bridgen a cerut alegeri noi care să demonstreze sprijinul pentru deputații proBrexit din Camera Comunelor. Cu toate acestea, el a evitat să sprijine orice moțiune a Partidului Laburist de opoziție care ar aduce prematur la căderea guvernul May.

Fluxul de știri
0