Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova-Franța: Scorul cu care s-a încheiat meciul

© Sputnik / Miroslav RotariФутбольный матч Молдова-Франция
Футбольный матч Молдова-Франция - Sputnik Moldova
Abonare
S-a încheiat meciului Moldova - Franța cu scorul de 1:4 în favoarea oaspeților.

CHIȘINĂU, 22 mart– Sputnik. S-a încheiat meciul Moldova - Franța cu un scor de 1:4 în favoarea echipei Franței.

Franţa a marcat primul gol în minutul 24, de Antoine Griezmann, din partida de fotbal Moldova-Franţa, care se desfăşoară la Chişinău, pe stadionul "Zimbru".

Franţa a marcat şi al doilea gol al partidei trei minute mai târziu, în minutul 27, autorul fiind Raphaël Varane, scorul devenind 0-2 pentru Franţa.

Футбольный матч Молдова-Франция - Sputnik Moldova
Societate
Pe final de meci, Moldova înscrie primul gol: Scor 1:4

A fost marcat şi al treilea gol al partidei, tot de naţionala Franţei, în minutul 36, scorul devenind 0-3 în favoarea oaspeţilor. Golul a fost marcat de Olivier Giroud. 

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 0-3 în favoarea selecţionatei Franţei.

A început repriza a doua. Selecţionerul echipei Moldovei a schimbat amplasarea pe teren a jucătorilor. Dacă prima repriză formatul de joc a fost 4:5:1, atunci în repriza a doua Spitidon a optat pentru 5:3:2.

Posesia mingii este în medie 30% la 70% în favoarea selecţionatei franceze.

Franţa a marcat golul cu numărul 4, autorul fiind Kylian Mbappé.

Scorul în minutul 87 al partidei creşte la 0:4 în favoarea Franţei.

Scorul final al partidei este 1:4 în favoarea Franţei.

Moldova - Franța: Atmosfera de pe stadion înainte de începutul meciului>>>

Meciul de fotbal Moldova-Franța este evenimentul sportiv al săptămânii, acesta a captat atenția presei, comentatorilor sportivi și microbiștilor. Se anunță un meci fierbinte și deja fac prognoze. Moldova va juca cu campiona mondială, nu va fi deloc ușor să se impună. 

Opinia comentatorilor sportivi înainte de meci

Президент Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Sport
Meciul Moldova-Franța: Mesajul președintelui țării către selecționata Moldovei

Jurnalistul și comentatorul sportiv Dumitru Chitoroagă spune că ”fotbaliștii moldoveni au o șansă unică de a se afirma în fața Franței, campioana mondială în exercițiu. Tricolorii vin după o serie de partide fără înfrângere însă aceste rezultate au fost consemnate în meciurile cu reprezentative foarte modeste precum Belarus sau Luxemburg”.ce eșec al naționalei va fi interpretat ca o normalitate, însă în caz de egalitate sau chiar de victorie, Moldova ar putea furniza cea mai mare surpriză a calificărilor pentru campionatul European 2020.

”La prima vedere, Franța ar trebui să se impună de o manieră categorică și ar bifa o simplă formalitate meciul. Însă dacă se i-au în calcul rezultatele tricolorilor în decursul istoriei în fața unor adversari de mare calibru rezultatul final este un mare semn de întrebare”, spune Dumitru Chitoroagă. 

În campania EURO 2004 Olanda s-a prezentat la Tiraspol cu toate vedetele, printre care Van Bommel, Van Nistelrooy, Seedorf și alții, dar abia au reușit să învingă după ce au fost conduși la un moment dat de Moldova cu 1-0, după golul extraordinar al regretatului Boris Cebotari.

Здание суда в понедельник охранял усиленный кордон спецназа.  - Sputnik Moldova
Sport
Meciul Moldova-Franța: Poliția vine cu avertismente dure – Nu aveți voie să faceți asta

Italia la Chișinău a învins doar cu un singur gol diferență prin legendarul fotbalist Del Piero, iar în partida de la Lecce a avut emoții mari după ce Gațcan a egalat în minutul 76 al partidei, italienii impunându-se într-un final cu 2-1. Un alt rezultat care ar trebui să pună pe gânduri pariorii este meciul din 8 octombrie 2010, când finalista CM din Africa de Sud s-a impus la fel, la limită, cu 1-0 la Chișinău. 

Germania nu a reușit nici ea în 1998 să treacă ușor de naționala Moldovei. Nemții, campionii europeni în exercițiu, la vremea respectivă au fost conduși cu 1-0 prin golul marcat de Guzun. Kirsten, de două ori, și Bierhoff au marcat, iar Germania a scăpa cu bine într-un meci pe care specialiștii îl considerau din star foarte ușor pentru nemți.

De remarcat că Franța a venit la Chișinău cu un grup de jucători de la PSG, care au fost eliminați prematur din Liga Campionilor, iar moralul acestora nu este unul extraordinar. Este cunoscut și faptul că echipa este antrenată de legendarul Didier Deschamp, care este unul foarte pragmatic, iar în partidele de le CM 2018 cocoșul galic nu a forțat din start, în meciurile cu Peru s-a impus cu 1-0, cu Australia: 2-1, iar în fața Danemarcei a înregistrat o egalitate de 0-0. 
Va forța oare Franța pentru spectacol sau francezii vor prefera un scor la limită - rămâne de văzut!!!

Fluxul de știri
0