Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip a fost numit președinte de fracțiune

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
La prima ședință a Parlamentului s-a anunțat despre crearea a trei fracțiuni parlamentare: PSRM, PDM și Partidul ”Șor”. Cine sunt președinții de fracțiune.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Trei formațiuni politice din cele patru care au acces în Parlamentul de legislatura a X-a au anunțat astăzi, la prima ședință de constituire a noului Legislativ, despre formarea fracțiunilor parlamentare.

În urma alegerilor din 24 februarie, cele 101 de locuri din Parlamentul de legislatura a X-a sunt împărțite în felul următor: deputații PSRM vor ocupa 35 de fotolii, democrații – 30 de mandate, deputații din partea Blocului Electoral ”ACUM” – 26, cei din Partidul ”Șor” – 7 mandate și 3 deputați independenți.

Депутаты Партии Шор - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Șor, propus pentru funcția de președinte al Parlamentului

Astfel, la prima ședință a Parlamentului s-a anunțat despre constituirea fracțiunii PSRM formată din 35 de deputați. Președinte al fracțiunii va fi deputatul Zinaida Greceanîi, vicepreședinte – Corneliu Furculiță și secretar – Vladimir Bolea.

A doua fracțiune după mărime în Parlament va fi cea a Partidului Democrat în componența sa numerică de 30 de deputați. Președinte al fracțiunii va fi Pavel Filip.

Reprezentantul Blocului Electoral ”ACUM”, Andrei Năstase, a anunțat că formațiunea va veni cu un răspuns în 10 zile. 

Fracțiunea Partidul „Șor”  va fi formată din 7 deputați. Președinte al fracțiunii va fi liderul partidului Ilan Șor, vicepreședinte – Petru Jardan, secretar – Maria Albot.   

Potrivit legislației, după constituirea legală a Parlamentului se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul Permanent al Parlamentului. În termen de 10 zile de la prima ședință, sunt constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Fluxul de știri
0