Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ilan Șor, propus pentru funcția de președinte al Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariДепутаты Партии "Шор"
Депутаты Партии Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din Partidul ”Șor” au făcut astăzi declarații pentru presă înainte de prima ședință a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Cei șapte deputați din Partidul ”Șor” au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, susținută înainte de a începe prima ședință a Parlamentului, că vor fi în opoziție în acest Legislativ.

”În opoziție responsabilă pentru că nu putem negocia viitorul țării noastre. Vom fi în opoziție atât cu dreapta, cât și cu stânga”, a declarat vicepreședintele formațiunii, deputatul Marina Tauber.

Лидер PAS Майя Санду на митинге в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Unul dintre liderii Blocului ”ACUM” anunță că nu va veni la prima ședință a Parlamentului
Parlamentara a mai susținut că deputații Partidului ”Șor” vor susține orice inițiativă legislativă care va fi orientată spre bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova.

Tauber a mai făcut un anunț prin care a declarat că Partidul Politic ”Șor” îl propune pe liderul său, Ilan Șor, pentru funcția de președinte al Parlamentului, ”având în vedere că PD și PSRM nu au ajuns la o înțelegere comună și că nici Blocul ”ACUM” nu a ajuns cu nimeni la o înțelegere și că nu există o claritate cu privire la formarea unei majorități pentru ca Parlamentul să-și înceapă activitatea productivă”.

”Acest lucru va permite ca să înceapă rapid procesul de elaborare a legilor și ca să nu pierdem timpul cu discuții politice inutile”, a declarat Tauber.

Parlamentul Republicii Moldova, ales de cetățeni la data de 24 februarie, se va întruni astăzi, la ora 13:00, în prima ședință de constituire. Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a fost semnat în ajun de președintele țării, Igor Dodon.

Fluxul de știri
0