Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum scăpăm de dopurile de ceară din urechi: remedii naturiste

© Depositphotos / ThamkcPałeczki do uszu niebezpieczne dla zdrowia
Pałeczki do uszu niebezpieczne dla zdrowia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dopurile de ceară din urechi sunt des întâlnite atât la copii, cât şi la adulţi şi provoacă de cele mai multe ori disconforturi majore. Totuşi, această problemă se poate rezolva uşor.

Cum scăpăm de dopurile de ceară din urechi

Este o adevărată bătaie de cap. La unele persoane, glandele din interiorul urechilor produc mai mult cerumen (ceara) care nu poate fi îndepărtat cu ușurință în mod obișnuit.

Эпидемия гриппа. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum să deosebim răceală sau sinuzită

Astfel, excesul de ceara poate bloca întregul canal prin întărirea dopului natural care se formează pe canalul auditiv. Ceara protejează urechea prin captarea prafului și a bacteriilor și a altor particule mici, diminuând eventualele răni ce ar putea apărea. Uneori, ceara poate fi produsa într-o cantitate prea mare și ne poate afecta auzul, iar alteori ajunge chiar sa fie dureroasa.

Conform House of Health, dopurile de ceară se formează din două cauze independente: temperatura foarte ridicată sau expunerea prelungită la umiditate. Ca să scapi de medic şi să rezolvi chiar tu acasă problemă, nu ai nevoie decât de două ingrediente accesibile, potrivit 

Ai nevoie de ulei de usturoi și de ulei de măsline.

Cum se prepară:

  • Încălzește 2-3 linguri de ulei de măsline pur până ce se dilată. Nu ar trebui să lași să se încălzească prea mult, sau îți va arde urechea.
  • Adaugă apoi patru picături de ulei de usturoi și amestecă mixtura. Trage într-o pipetă puțin din compoziție și toarnă câteva picături în ureche.
  • Întoarce-ți capul pentru a te asigura că uleiul rămâne în ureche pentru 5-10 minute.

IMPORTANT

Nona Roșca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce este anemia și care sunt primele simptome. Interviu cu medicul Nona Roșca

Înainte de a folosi remediul, testează uleiul de usturoi pe piele și vezi dacă te irită. Dacă nu îţi provoacă nicio reacţie adversă, îl poţi folosi cu încredere.

Dacă apa fierbinte, beţişoarele igienice sau spray-urile de urechi nu funcţionează, există o metodă alternativă care va da rezultate la câteva minute după ce o aplici. Trebuie să pui câteva picături de apă oxigenată în ureche şi să aştepţi. După câteva minute, dopul de ceară va fi dizolvat.

ATENȚIE: Nu încercați să îndepărtați dopul de ceară folosind pensete, foarfece, clame sau alte obiecte ascuțite întrucât există riscul de perforare a timpanului. De asemenea, este recomandat să vă adresați medicului specialist în cazul în care manifestările cerumenului devin severe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0