Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidele milionare din Moldova: Ce formațiuni politice au avut venituri de milioane

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 и 500 лей
Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova
Abonare
CEC a prezintat lista partidelor politice ale căror venituri anuale, în ultimii 3 ani, au depășit depășesc suma de un milion de lei. Este vorba de nouă partide politice.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că 31 martie este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2018. Raportul trebuie să fie prezentat la CEC.

lei, леи - Sputnik Moldova
Câți bani poate dona un cetățean simplu partidelor politice

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, vor fi expediate la CEC, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi la Curtea de Conturi.

CEC a prezentat și lista partidelor politice ale căror venituri anuale, în ultimii 3 ani, au depășit suma de un milion de lei. Este vorba de nouă partide: Partidul Democrat din Moldova; Partidul Comuniștilor din Republica Moldova; Partidul Liberal; Partidul Socialiștilor din Republica Moldova; Partidul Politic „Șor”; Partidul Nostru; Partidul Liberal Democrat din Moldova; Partidul Liberal Reformator și Partidul Acțiune și Solidaritate.

Deoarece data de 31 martie cade în zi de duminică, CEC informează că data limită pentru depunerea rapoartelor se transferă pentru 1 aprilie.

Fluxul de știri
0