Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Bruxelles-ul respinge amânarea ieşirii UK din UE - Theresa May are două opţiuni

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui document intern al UE, Bruxelles-ul respinge propunerea Theresei May de a se amâna până la 30 iunie ieşirea Marii Britanii, iar premierul britanic va avea două opţiuni.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. La reuniunea săptămânală a comisarilor europeni, care a avut loc miercuri, Comisia Europeană a analizat o notă privind procesul Brexit în care oficialii au scris că liderii UE, care se vor întâlni cu Theresa May la Consiliul European de joi şi vineri, vor prezenta o opţiune „binară”.

Marea Britanie, Londra - Sputnik Moldova
Moldovenii din Anglia „post-Brexit” - 3000 de noi locuri de muncă în acest sector

Opțiunea „binară” presupune o amânare scurtă a Brexitului, de la 29 martie la 23 mai, sau o amânare pe termen mai lung, până cel puţin la sfârşitul acestui an, Marea Britanie fiind obligată să organizeze alegeri pe 23 mai pentru Parlamentul European.

„O amânare oferită Marii Britanii ar trebui fie să aibă ca termen 23 mai 2019, fie să cuprindă un termen mai lung şi să impună alegeri europene. Aceasta este singura cale pentru a proteja funcţionarea instituţiilor UE şi abilitatea lor de a lua decizii”, se menţionează în document, citat de Agerpres

În notă se mai precizează că orice altă opinie (ca de exemplu amânarea Brexit până la 30 iunie 2019) ar antrena grave riscuri juridice şi politice pentru UE şi ar aduce în UE 27 unele dintre incertitudinile actuale legate de procesul Brexit.

Fluxul de știri
0