Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Anglia „post-Brexit” - 3000 de noi locuri de muncă în acest sector

© AFP 2024 / JUSTIN TALLIS Marea Britanie, Londra
Marea Britanie, Londra - Sputnik Moldova
Abonare
Compania britanică Travelodge, a doua ca mărime din sectorul hotelier din Marea Britanie, intenţionează să mai deschidă 100 de hoteluri, ceea ce va însemna crearea a 3000 de noi locuri de muncă. Către ce categorii de lucrători se va orienta în perioada post-Brexit.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Travelodge intenţionează să recruteze părinții care vor să se întoarcă în câmpul muncii, pentru a umple deficitul de personal care va urma post-Brexit. Compania are în plan deschiderea a 100 de hoteluri, care vor crea 3000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit The Guardian.

Compania, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din Marea Britanie, cu 575 de proprietăţi, speră să recruteze imediat personal pentru 550 de locuri de muncă, prin atragerea părinţilor cu un program de lucru flexibil, care să corespundă intervalului orar la finalul căruia trebuie să meargă să-şi ia copiii de la şcoală.

Tour Eiffel - Sputnik Moldova
Moldovenii din Franţa: Peste 5000 de locuri de muncă vacante - Site de recrutare

Printre aceste locuri de muncă sunt slujbe la recepție, restaurante, menaj, precum și unele funcţii de conducere, cu ore flexibile. Travelodge a precizat că se orientează către cei peste 2 milioane de părinţi şomeri din ţară, referindu-se la o cercetare YouGov, care a dezvăluit că 86% dintre aceștia ar dori să se întoarcă în câmpul muncii.

Ca și restul sectorului hotelier, Travelodge se bazează în mare măsură pe lucrători din UE, care reprezintă 30% din forța de muncă din acest sector. Industria a avertizat asupra impactului devastator pe care îl va avea planul guvernului de a reduce cu 80% imigrația din UE, după Brexit. Guvernul intenţionează să impună în cazul imigranţilor din UE pragul minim de salariu de 30.000 de lire sterline pe an, care se aplică în prezent în cazul imigranților din afara UE.

„Ne pregătim serios pentru Marea Britanie post-Brexit. Cu mii de noi locuri de muncă ce trebuie ocupate, avem nevoie de mai mulți colegi noi ca niciodată. Vedem un mare potențial neexploatat în cazul părinților care doresc să se întoarcă la lucru”, a declarat directorul executiv al companiei, Peter Gowers.

 

Fluxul de știri
0