Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Cine va avea de câștigat în urma alegerilor parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc, spune ce se va întâmpla dacă Parlamentul nu va reuși să constituie Guvernul.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Una dintre evoluțiile destul de probabile a actualei situații politice din Republica Moldova rămân a fi alegerile parlamentare anticipate. Care dintre forțele politice ar avea de câștigat câștiga și care ar fi în pierdere în cazul unor noi alegeri? O opinie în acest sens a formulat directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc.

„Într-o situație mai favorabilă se află Partidul Socialiștilor, aceștia pot conta pe aproximativ 100 de mii de voturi suplimentare, din cele care au fost acordare de către cetățeni, pe 24 februarie, partidelor de stânga care nu au acces în Parlament”, a spus Juc.

Antagoniștii geopolitici ai PSRM nu vor rămâne, probabil, nici ei în pierdere în cazul alegerilor anticipate.

Vladimir Cebotari    - Sputnik Moldova
PD are în vedere mai multe scenarii după alegeri, inclusiv un scrutin anticipat

„Blocul ACUM nu va pierde nimic, însă ei ar putea să obțină voturile care au fost acordate unioniștilor. Ceea ce înseamnă 38 sau 30 de mii. Desigur, dacă unioniștii se vor prezenta la urne. Mulți dintre adepții unionismului nu au participat la aceste alegeri”, a menționat expertul.

Acesta este sigur că, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, cea mai dificilă va fi situația democraților.

„Cea mai complicată situația va fi cea a democraților, aceștia ar putea pierde, ei vor trebui iarăși să includă mecanismul administrativ, însă aici există o problemă - viitoarele alegeri locale. De aceea pentru democrați este important când anume vor avea loc (dacă vor avea loc) alegerile parlamentare anticipate”, a rezumat Victor Juc.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0