Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vladimir Putin, despre „situția creștinilor din Orientul Apropiat”

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Creștinii din Orientul Apropiat se află într-o situație complicată și trebuie să beneficieze de o atenție și o susținere specială, a declarat Putin în timpul unei întrevederi în Crimeea cu o delegație franceză.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Situația creștinilor din țările Orientului Apropiat rămâne a fi una complicată, aceștia au nevoie de susținere, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Arest - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, sarcină importantă pentru FSB: Combaterea activă a corupției

E una din cele mai complicate probleme. Orientul Apropiat, precum știm, e leagănul creștinismului. Reprezentanții acestei confesiuni au ajuns în niște condiții foarte complicate. Ei, indiscutabil, au nevoie de sprijinul nostru comun, a declarat Putin la o întâlnire cu reprezentanței unei delegații din Franța în peninsula Crimeea.

El a subliniat că Rusia este o țară multiconfesională.

“Acest lucru se referă și la ceea ce facem în Siria în cazul dat. Avem un respect și față de reprezentanții islamului. Deplângem împreună cu toată lumea victimele teroriștilor în Noua Zelandă – recent a fost sărârșit un atac asupra unei comunități musulmane. Însă, astăzi în Orientul Apropiat, desigur, trebuie să acordăm o atenție și o susținere specială creștinilor din Orientul Apropiat”, a subliniat liderul rus.

Fluxul de știri
0