Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, și-a prezentat demisia

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaНеформальная встреча глав государств-участников СНГ
Неформальная встреча глав государств-участников СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, și-a anunțat demisia din funcție.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Liderul Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, care a condus țara timp de 29 de ani, și-a anunțat astăzi demisia din funcție. În 2015 acesta a fost ales pentru cel de-al cincilea mandat.

Контроль качества фармацевтической продукции - Sputnik Moldova
Nazarbaev a semnat o lege cu privire la castrarea chimică a pedofililor

“Am decis să-mi închei mandatul de președinte”, a declarat acesta în direct la postul național de televiziune, într-un mesaj adresat națiunii.

Până la alegerea noului președinte al țării, interimatul funcție va fi asigurat de președintele Senatului, Kasym-Jomar Tokaev, reprezentantul partidului pro-rus "Nur Otan".

Nazarbaev s-a născut pe 6 iulie 1940, în orașul Chemolgan, Republica Sovietică Socialistă Kazahă, URSS. În 1984, acesta a devenit conducătorul Consiliului de Miniștri, sub îndrumarea lui Dinmukhamed Kunayev, prim-secretar al Partidului Comunist din Kazakhstan. A fost prim-secretar al Partidului Comunist între anii 1989 și 1991.

Deși în timpul erei sovietice avea viziuni ateiste, Nazarbaev a început să depună efort pentru a sublinia moștenirea sa musulmană, făcând un pelerinaj la Mecca, sprijinind renovările moscheilor și în același timp să prevină terorismul în Kazakhstan.

Fluxul de știri
0