Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nazarbaev a semnat o lege cu privire la castrarea chimică a pedofililor

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaКонтроль качества фармацевтической продукции
Контроль качества фармацевтической продукции - Sputnik Moldova
Abonare
În conformitate cu norma legală, în Kazahstan pedofilii vor fi supuși acum castrării chimice forţate.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a semnat o lege, care prevede castrarea chimică forţată a pedofililor, transmite Novosti-Kazahstan, cu referire la serviciul de presă al șefului statului.

În corespundere cu una dintre modificările la legislația RK, a fost introdusă o normă care se referă la o măsură cu caracter medical forţată, în formă de castrare chimică a violatorilor de minori.

Domestic violence - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un tată şi-a violat fetele minore timp de mai mulţi ani

Mai mult decât atât, legea introduce modificări și în Codul Familiei și Căsătoriei, care obligă să fie formată o bancă de date a copiilor orfani și a copiilor rămași fără supravegherea familiei.

Se presupune că acest sistem va asigura interacțiunea, schimbul de informații între organele de stat care au în aria lor de activitate protejarea drepturilor copiilor, între organele de nivel central și local, dar și dintre instituțiile din străinătate ale Republicii Kazahstan.

Mai mult decât atât, documentul introduce o nouă formă de plasare a copiilor în familii — familii care vor găzdui elevii de la casele de copii în timpul vacanțelor, în zilele de odihnă și de sărbătoare, pentru a-şi petrece timpul împreună cu ei.

Fluxul de știri
0