Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Teribil: Explozia unui meteorit de 10 ori mai puternică decât bomba de la Hiroshima- Video

CC0 / Pixabay / geralt / Meteorit
Meteorit - Sputnik Moldova
Abonare
Exploziile de o asemenea magnitudine au loc doar de două sau trei ori în 100 de ani, a declarat un om de știință de la NASA, referindu-se la explozia unui meteorit la câteva sute de kilometri depărtare de coasta rusă.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Nu departe de coasta Kamchatka, un meteorit a explodat deasupra Mării Bering în decembrie anul trecut, potrivit agenţiei NASA. Această explozie a fost a doua cea mai puternică din ultimii 30 de ani, după căderea unui alt meteorit în Celeabinsk, acum șase ani.

Tsunami - Sputnik Moldova
Asteroid și valuri de 1,5 kilometri - Cel mai mare tsunami din istoria omenirii - Video

Potrivit agenției spațiale, un corp cosmic cu diametrul de mai mulți metri a intrat în atmosfera Pământului pe 18 decembrie 2018, cu o viteză de 32 km/s. Puterea exploziei, care a avut loc la 25,6 km deasupra suprafeței Pământului, a fost de 173 kilotone, ceea ce înseamnă de aproximativ 10 ori mai mare decât explozia bombei atomice de la Hiroșima.

Explozia nu a fost observată imediat pentru că s-a produs deasupra suprafeței Pământului.

Într-un interviu acordat pentru BBC, Lindley Johnson, specialist NASA în protecția Pământului împotriva obiectelor extraterestre, a declarat că exploziile de această magnitudine au loc numai de două sau de trei ori în 100 de ani.

Omul de știință a precizat că explozia a avut loc în apropierea rutelor aeriene ale multor companii internaționale care leagă Asia și America de Nord.

„Energia acestei explozii a ajuns la 40% din energia celei de deasupra Celeabinsk, dar, deoarece a avut loc deasupra Mării Bering, acest moment nu a fost anunțat în mass-media”, a declarat Kelly Fast, om de știință al NASA specializat în obiecte apropiate de Pământ.

Potrivit acesteia, întrucât cea mai mare parte a Pământului este acoperită de apă, acest lucru protejează omenirea în fața pericolului reprezentat de astfel de explozii.

Explozia unui meteorit deasupra oraşului Celeabinsk, acum şase ani:

Fluxul de știri
0