Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Asteroid și valuri de 1,5 kilometri - Cel mai mare tsunami din istoria omenirii - Video

© Flickr / Warren AntiolaTsunami
Tsunami - Sputnik Moldova
Abonare
Asteroidul, care a ucis dinozaurii, a creat, de asemenea, un tsunami uriaș cu valuri de până la 1,5 km, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Michigan, care au creat o nouă simulare video a impactului și consecințelor dezastrului natural, scrie Live Science.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Cu peste 66 de milioane de ani în urmă, când asteroidul Chicxulub s-a prăbușit pe Pământ, acesta ar fi exterminat dinozaurii și a creat un tsunami imens, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan, publicat pe platforma Live Science Information Platform.

Conform acestei cercetări, tsunami-ul cauzat de impactul asteroidului a fost diferit de tot ceea ce omenirea a cunoscut până acum, valurile sale ajungând până la 1,5 km.

"Trebuia să fi fost unul dintre cele mai mari tsunami din toate timpurile", a spus oceanograful Brian Arbic, citat de Sputnik France.

După valul de aproape un kilometru, care a reprezentat doar "consecința inițială a impactului", apa a revenit în craterul lăsat de impactul asteroidului, declanșând un alt val masiv.

Acest impact ar fi fost resimțit în întreaga lume, unde valurile au ajuns la 14 metri în apele Oceanului Atlantic și Pacific și au devenit mai mari pe măsură ce se apropiau de uscat, în timp ce Golful Mexic a fost măturat de valuri care au ajuns la 100 de metri de înălțime.

În plus, oa doua simulare prezintă undele cauzate de căderea asteroidului care înconjoară globul în mai puțin de 24 de ore și uneori ajungând până la 143 km/h.

Fluxul de știri
0