Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Franţa: Peste 5000 de locuri de muncă vacante - Site de recrutare

© Fotolia / samottTour Eiffel
Tour Eiffel - Sputnik Moldova
Abonare
Lansat la sfârșitul lunii februarie 2019, site-ul de recrutare Place de l'emploi publique reuneşte toate ofertele de locuri de muncă din sectorul public pentru a promova mobilitatea profesională.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Portalul Place de l'emploi publique prezintă peste 5000 de oferte de locuri de muncă vacante și se așteaptă să atragă peste 7 milioane de vizitatori pe an.

Diana Vascan - Sputnik Moldova
Moldovenii din Franța: Ce trebuie să cunoașteți dacă doriți să vă procurați o locuință

Acesta înlocuieşte deja Bursa Interdepartamentală pentru Ocuparea Forței de Muncă (BIEP), care viza numai serviciul public al statului.

Site-ul publică toate posturile vacante din cele trei mari departamente ale serviciului public (la nivel de stat, teritorial, domeniul spitalicesc).

De asemenea, lansarea site-ului are legătură cu obligația de a promova crearea de noi locuri de muncă și a face cunoscute posturilor vacante în spațiul digital comun (Decretul din 28 decembrie 2018).

Proiectul de oferte urmărește să promoveze mobilitatea internă a angajaților publici, fiind, în acelaşi timp, destinat lucrătorilor contractuali, în special persoanelor care vor o reconversie profesională.

Puteți efectua căutarea unui loc de muncă prin intermediul a diferite filtre: selectând tipul de serviciu public, domeniul de activitate, categoria (A, B, C, top management), locația, natura postului.

Important de știut - Ce este contractul PrAB

Берлин - Sputnik Moldova
Moldovenii din Germania, important: tot ceea ce se schimbă în această ţară în martie 2019

Din 1 ianuarie 2018 a fost lansat un nou sistem de recrutare pentru angajatorii din sectorul public: contractul PrAB (pentru pregătirea în vederea încadrării în categoria A și B), vizând în special anumite zone ale forței de muncă sau sectoare de activitate, unde administrațiile întâmpină dificultăți de recrutare, potrivit nouvelleviepro.fr.

Astfel, dacă vă căutaţi de mult timp un loc de muncă, dacă aveţi peste 45 de ani sau sunteţi șomer sub 28 de ani, beneficiar de ajutoare minime sociale, prin contractul PrAB puteți reintra în câmpul muncii, lucrând ca agent public şi în acelaşi timp să vă pregătiți pentru competițiile în vederea ocupării unor funcţii în domeniul public din categoriile A sau B.

Durata contractului PrAB variază între 12 luni și 24 de luni.

Fluxul de știri
0