Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Erdogan - Nu vom permite transformarea Istanbulului în Constantinopol

© Sputnik / Miroslav RotariRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan  - Sputnik Moldova
Abonare
Erdogan a declarat că poporul turc nu va permite transformarea Istanbulului în Constantinopol.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Poporul turc nu va permite transformarea Istanbulului în Constantinopol, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, comentând atentatul din Noua Zelandă.

Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Erdogan - Critică dură în adresa SUA şi UE pentru amestecul „imperialist” în Venezuela

“Atentatul din Noua Zelandă reprezintă un semnal pentru anumite cercuri, adresat Turciei. Dușmanii musulmanilor au arătat că ne urăsc în continuare. Suntem gata să-i răspundem și să vorbim despre aceasta la Çanakkale... Poporul turc va trăi întotdeauna pe aceste pământuri și nu va permite transformarea Istanbulului în Constantinopol”, a spus Erdogan într-un discurs rostit la o ceremonie organizată la Çanakkale cu ocazia aniversării a 104 ani de la victoria trupelor turcești în operațiunea din Dardanele.

În aprilie 1915, a demarat faza activă a operațiunii din Dardanele. Aceasta a împiedicat planurile Marii Britanii, Franții și aliații lor să ocupe strâmtoarea Dardanele întâmpinând rezistența trupelor turcești.

Succesul acestora în bătălia din Gallipoli (Çanakkale ) a avut un rol decisiv pentru întreaga operațiune, care a avut ca urmare retragerea trupelor străine de pe teritoriul Turciei.

Fluxul de știri
0