Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii auto de pasageri, luați prin surprindere la vama Leușeni

© Photo : Facebook / Sergiu BucataruANTA, SFS și IGPF au efectuat acțiuni ample de control la punctul de trecere a frontierei de stat "Leușeni"
ANTA, SFS și IGPF au efectuat acțiuni ample de control la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți transportatori auto de pasageri pe curse internaționale au fost luați prin surprindere în această noapte la vama Leușeni. Mulți dintre ei au rămas fără plăcuțele cu numere de înmatriculare ale mașinilor.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Transportatorii internaționali de pasageri din Moldova au avut parte de surprize neplăcute noaptea trecută. Aceștia au fost luați prin surprindere de inspectorii Agenției Naționale Transport Auto, Serviciului Fiscal de Stat și polițiștii de frontieră. Noaptea trecută, la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni, inspectorii ANTA, SFS și PF au efectuat acțiuni ample de control, în vederea identificării și sancționării transportatorilor iliciți, care activează pe curse internaționale.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
Lovitură pentru moldovenii din afară care trimit colete acasă: Ce poate schimba Vama

În cadrul acțiunii de control, inspectorii au depistat un șir de nereguli. Mai mulți transportatori auto de pasageri au fost sancționați cu amenzi și ridicarea plăcuțelor cu numere de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

Potrivit legii, pentru activitatea de transport ilicit de persoane contra cost, conducătorilor auto le sunt aplicate sancțiuni contravenționale sub formă de amendă de până la 12500 de lei, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pe un termen de jumătate de an.

”Cu regret, de fiecare dată în cadrul unor asemenea verificări, sunt depistați transportatori, care activează ilegal, cu unități de transport în stare tehnică precară, fapt ce pune într-un pericol eminent securitatea și siguranța traficului rutier”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Bucătaru.

Conducătorii auto care prestează servicii de transport persoane sunt îndemnați să-și legalizeze activitatea. Pasagerii sunt sfătuiți să-și procure bilete de călătorie doar de la transportatorii care activează în limita cadrului legal.

Fluxul de știri
0