Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștrii de externe UE vor discuta la Bruxelles situația din Moldova

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii de externe ai statelor membre UE vor discuta, luni, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles situația din Republica Moldova, Venezuela, Siria, dar și relația Uniunii cu China

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Miniștrii de externe UE vor discuta la Bruxelles, în preajma summit-ului UE din 21-22 martie, situația care s-a creat în Republica Moldova după alegerile parlamentare.

флаги Евросоюза - Sputnik Moldova
UE, despre alegerile din Moldova și necesitatea unor modificări în legislația electorală

Unul dintre aspectele pe care le vor aborda miniștrii de Externe în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE) ține de perspectivele interacțiunii cu Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie. În contextul alegerilor parlamentare, miniștrii vor aprecia influența acestora asupra viitoarelor relații, a comunicat o sursă RIA Novosti, adăugând că UE remarcă o ”înrăutățire a standardelor democratice”, în primul rând în contextul alegerilor din Chișinău, dar și a lipsei de progrese în ceea ce privește cazul celei mai mari fraudei bancare.

Se presupune că miniștrii vor confirma disponibilitatea de a coopera cu viitorul Guvern al Moldovei, însă vor pune accentul pe necesitatea respectării standardelor democratice.

Fluxul de știri
0