Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă a comentat afirmațiile din Statele Unite despre „atacul nuclear preventiv”

© Photo : Rossiya Segodnya / Alexey FilippovTest - Rachetă (Imagine Simbol)
Test - Rachetă (Imagine Simbol) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputatul rus Anton Morozov a comentat declarațiile generalului Joseph Dunford despre necesitatea păstrării conceptului de atac nuclear preventive în doctrina de apărare a SUA.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Membrul comisiei Dumei de Stat pentru afacerile internaționale Anton Morozov a comentat, într-o discuție, afirmațiile președintele Comitetului Unit al șefilor statelor majore ale Forțelor Armate ale SUA, generalul Joseph Dunford, potrivit cărora Washingtonul nu trebuie să renunțe la politica efectuării unui atac nuclear preventiv.

Test cu rachetă balistică, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
O nouă cursă a înarmărilor? SUA vor testa rachete interzise după ieşirea din Tratatul INF

Potrivit lui, declarația lui Dunford demonstrează că doctrina militară a SUA, spre deosebire de cea rusească, include un șir de prevederi agresive, care permit utilizarea armei nucleare.

„Experiența demonstrează că SUA utilizează întotdeauna forța, în special, împotriva statelor mai slabe, pentru a-și minimaliza riscurile legate de implicarea în conflictele militare”, a declarat Morozov.

În același timp, deputatul a menționat că Rusia, în acest sesn, este amenințată într-o mai mică măsură.

Morozov a adăugat că SUA încearcă utilizeze o serie mare de măsuri pentru a-și arăta superioritatea militară.

“Ei au înțeles că Rusia reprezintă un adversar puternic în raporturile tehnico-militare și vor încerca să-și consolideze potențialul tehnic și militar pentru a-și menține pozițiile dominante și să nu admită schimbarea raportului de forțe în lume”, a conchis acesta.

Test - Rachetă (Imagine Simbol) - Sputnik Moldova
Declarație: Germania este împotriva aducerii a noi rachete nucleare în Europa

Anterior Dunford a declarat că posibilitatea efectuării unui atac preventiv îngreunează procesul de decizie de contra-atac asupra SUA în tabăra inamicului.

În ianuarie a acestui an, în Congres au fost propuse două proiecte de limitare a drepturilor președintelui de efectuare a unui atac nuclear.

În trecut astfel de inițiative nu au avut niciun rezultat, însă situația s-a schimbat odată cu venirea la putere a lui Trump.

Mai mulți democrați au declarat că ar fi periculos păstrarea controlului armelor nucleare în mâinile noului președinte.

Fluxul de știri
0