Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă: Au fost interzise toate zborurile cu avioane Boeing 737 de pe Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Максим Богодвид / Trecere la banca de fotografiiUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritatea Aeronautică Civilă a emis Directiva de siguranță aeronautică cu privire la suspendarea operațiunilor aeriene cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a emis Directiva de siguranță aeronautică cu privire la suspendarea operațiunilor aeriene cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Air Moldova anunță despre anularea unor curse de pe ruta Chișinău-Istanbul. Iată cauza

Conform documentului, ”din data de 13 martie 2019, ora 10.00 (UTC), se interzice operarea aeronavelor de tip Boeing 737-8 "MAX" și 737-9 "MAX", toate numerele de serie, de către operatorii aerieni din Republica Moldova și operatorii aerieni străini care efectuează zboruri spre, dinspre sau deasupra teritoriului Republicii Moldova”.

Potrivit instituției, Directiva este emisă ca măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și persoanelor de la sol din Republica Moldova, în contextul accidentului aeronautic din 10 martie 2019, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 "MAX" operată de către ”Etiopian Airlines” și a unui accident cu aeronavă de același tip al ”Lion Air 610”, care a avut loc pe 29 octombrie 2018.

Fluxul de știri
0