Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a stabilit cu cât se vor majora pensiile din 1 aprilie

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионеры
Пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 aprilie, pensiile din Moldova se majorează cu 5,3 procente. Astfel, pensiile unor pensionari vor crește cu 47 de lei , iar a altor beneficiari de pensii – cu 173 de lei.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Din 1 aprilie, pensiile în Moldova vor fi indexate cu 5,3 la sută. Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri, 15 martie, de Guvern, mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă se va majora cu 91,85 de lei, pensiile de dizabilitate se vor majora cu 72,07 lei, pensiile de urmaș - cu 47,25 de lei, iar pensia medie a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl se va majora în mediu cu 173,79  de lei.

деньги  - Sputnik Moldova
Societate
Ce pensii vor fi majorate din data de 1 aprilie în Moldova

Potrivit deciziei Guvernului, din această dată cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1079,33 lei.

Cuantumul pensiei minime de dizabilitate constituie: în cazul unei dizabilităţi severe – 809,50 lei; în cazul unei dizabilităţi accentuate – 755,53 lei;  în cazul unei dizabilităţi medii – 539,67 lei.

În cazul în care cuantumul pensiei calculat conform legii este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă, diferenţa dintre aceste cuantumuri se acoperă din mijloacele bugetului de stat.

Fluxul de știri
0