Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

E lege: Sute de mii de moldoveni vor primi un suport unic de 600 de lei

© Sputnik / Miroslav RotariДеньги
Деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit legii, beneficiarilor de pensii stabilite până la data de 1 aprilie 2019 al căror cuantum lunar nu depășește 2 mii de lei li se va acorda un suport unic de 600 de lei.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. De astăzi, 15 martie, a intrat în vigoare Legea cu privire la acordarea suportului unic, în mărime de 600 de lei, beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Societate
Peste 600 de mii de moldoveni vor primi un supliment unic de 1056 de lei

Potrivit legii, beneficiarilor de pensii stabilite până la data de 1 aprilie 2019 al căror cuantum lunar nu depășește 2 mii de lei li se va acorda un suport unic de 600 de lei. Este vorba despre beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați în domeniul culturii, pensii pentru militari, pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, pensii pentru angajații structurilor de forță.

De această indemnizație unică vor beneficia și persoanele care primesc alocații sociale de stat. Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

Suportul unic va fi acordat pentru 610191 de persoane. Cuantumul suportului unic de 600 de lei nu se include în cuantumul pensiei și alocațiilor sociale de stat. Achitarea suportului unic se va face de către angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de serviciu de plată care asigură plata pensiilor și a alocațiilor sociale de stat.

Fluxul de știri
0