Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 600 de mii de moldoveni vor primi un supliment unic de 1056 de lei

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Acest suport unic va reprezenta un ajutor pentru 610 mii de persoane: beneficiari de pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș și beneficiarii alocațiilor de stat.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. La 1 aprilie 2019 se indexează nivelul venitului lunar minim garantat în mărime de 3 procente, reieşind din creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent. Astfel din 1 aprilie, nivelul venitului lunar minim garantat în Moldova va fi de 1056 de lei.

деньги  - Sputnik Moldova
Societate
Ce pensii vor fi majorate din data de 1 aprilie în Moldova

”Beneficiarii vor primi câte 1056 de lei ca supliment. Acest suport unic va reprezenta un ajutor pentru 610 mii de persoane: beneficiari de pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș și beneficiarii alocațiilor de stat”, a precizat secretarul general de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

Nivelul venitului minim garantat este luat în considerare pentru calcularea ajutorului social şi a ajutorului pentru perioada rece a anului.

Mijloacele financiare necesare pentru acordarea ajutorului social/ajutorului pentru perioada rece a anului în anul 2019, inclusiv indexarea de la 1 aprilie curent a venitului lunar minim garantat au fost aprobate în Legea bugetul de stat pentru anul 2019. Astfel,  pentru prestația de ajutor social – 548 de milioane de lei și pentru ajutorul pentru perioada rece a anului – 349,1 milioane de lei.

Fluxul de știri
0