Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Boiko Borisov – Ce au discutat oficialii (Video)

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Bulgare, în cadrul vizitei întreprinse la Baku, Azerbaidjan.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. În cadrul celui de-al șaselea Forum Global, care a avut loc în orașul Baku, Azerbaidjan, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boiko Borisov. Dodon a menționat că Moldova și Bulgaria au edificat o prietenie profundă bazată pe respect, care continuă să fie consolidată prin cooperare pe multiple planuri.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, la Forumul Internațional din Baku: Este important dialogul multilateral

„Am exprimat mulțumiri Guvernului Bulgariei pentru asistența financiară și tehnică oferită pentru realizarea mai multor proiecte, inclusiv cel de construcţie, amenajare şi dotare cu echipament modern de tratare a apei a opt staţii publice de distribuire a apei potabile în raionul Taraclia, precum şi renovare a căminului Universității de Stat “Grigore Țamblac” din acest oraș”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, șeful statului a încurajat participarea reprezentanților businessului bulgar în activitatea Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale şi IT din RM, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini.

„Totodată, am reiterat interesul sporit pentru colaborare în domeniul agriculturii, prin consolidarea cooperării între instituţiile din domeniul agrar ale ambelor state, crearea unor întreprinderi mixte de prelucrare şi conservare a fructelor şi legumelor”, a declarat Igor Dodon.

Președintele țării a mai menționat că apreciază dialogul politic stabilit între Moldova și Bulgaria, pledând pentru dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-bulgare.

„Așa cum am menționat și la forum, suntem adepții promovării unei politici externe echilibrate care prevede menținerea și dezvoltarea relațiilor pragmatice și reciproc avantajoase atât cu partenerii din Est, cât și cu cei din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei”, a scris Igor Dodon.

Fluxul de știri
0