Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți chișinăuienii sunt îndemnați să facă asta înainte de Paști: iată planul Primăriei

© Sputnik / Мирослав РотарьРека Бык
Река Бык - Sputnik Moldova
Abonare

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Locuitorii Capitalei, precum și reprezentanții societății civile, sunt îndemnați de autorități ca, pe parcursul lunilor martie-aprilie, să se implice în procesul de salubrizare a municipiului.

”Evenimentele sunt planificate pentru zilele de sâmbătă, pe 16 și 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, pentru ca cetățenii care muncesc, în week-end, să poată da o mână de ajutor pentru salubrizarea și amenajarea orașului în care locuiesc, în preajma Sărbătorilor de Paști”, anunță Primăria printr-un comunicat.

Ветер  - Sputnik Moldova
Ultima Oră: Meteorologii moldoveni au emis o nouă avertizare - detalii

Orarul planului de acțiuni

16 martie - acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc, dar și a celorlalte bazine din raza municipiului: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor etc.;

30 martie - Acțiunea de plantare a 10 mii de arbori în mai multe zone din oraș, cu participarea A.O. „Parcurile Viitorului";

13 aprilie - Curățenia generală a parcurilor și a pădurilor-parc;

20 aprilie - Curățenia generală a curților blocurilor.

Alături de cetățeni, la curățarea orașului vor participa și serviciile municipale specializate. Autoritățile locale vor pune la dispoziție mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor.

Fluxul de știri
0