Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ca în anii 90: Grupare criminală – 30 de percheziții, mai multe persoane reținute (Video)

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaReținere - Imagine Simbol
Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au depistat şi ridicat mai multe bunuri – printre care un pistol pneumatic, cuțite, ceasuri, bijuterii din aur, bani, cartele SIM, telefoane mobile și bâte.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Cinci persoane cu vârstele cuprinse între 20 și 41 de ani, originare din municipiul Bălți și orașul Drochia, au fost reținute în urma celor 30 de percheziții desfășurate în mai multe raioane din nordul țării.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminala feroce, destructurată de angajații Poliției de Frontieră - Video

Perchezițiile au avut loc și în patru penitenciare – Nr.4 Cricova, Nr.6 Soroca, Nr.11 Bălți și Nr.18 Brănești.

Bănuiții sunt suspectați că ar face parte dintr-o grupare criminală coordonată de mai mulți deținuți din penitenciare și că ar fi săvârșit mai multe atacuri tâlhărești în raioanele din nordul țării.

Liderul grupării ar fi un deținut în vârstă de 55 de ani, deținut în Penitenciarul Nr.6 Soroca.

La sfârșitul anului 2018, oamenii legii a fost sesizați cu privire la mai multe cazuri de pătrundere în domiciliile unor bătrâni. Infractorii aplicau violența și îi deposedau pe oameni de mijloace bănești.

În ianuarie 2019, polițiștii de investigație au intrat în posesia unor informații cu privire la identitatea autorilor unui astfel de caz, care a avut loc pe 26 ianuarie 2019 în orașul Drochia. Infractorii au pătruns în casa unor bătrâni, i-au bătut, apoi i-au legat și le-au furat toți banii.

Pe 27 ianuarie 2019, angajații INI și procurorii raionului Drochia au reținut patru suspecţi.

Potrivit procurorilor, suspecții, foști deținuți, țineau legături strânse cu alți deținuți din penitenciarele amplasate în municipiul Bălți și raionul Soroca, care anterior au fost documentați pentru organizarea unor infracțiuni analogice.

Persoanele reținute sunt suspectate că ar fi comis mai multe atacuri tâlhărești și alte infracțiuni.

Alte cinci persoane aflate în detenție, care ar fi dirijat activitatea infracțională a grupării, vor fi interogate de oamenii legii.

Fluxul de știri
0