Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grupare criminala feroce, destructurată de angajații Poliției de Frontieră - Video

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră au reținut trei tineri moldoveni, bănuiți de săvârșirea mai multor infracţiuni.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Acte false și falsificate, materie primă pentru confecționarea legitimațiilor de serviciu, tehnică de calcul și valută, sunt doar unele din bunurile ridicate în cadrul perchezițiilor la câteva birouri clandestine din Chișinău.

Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială Chișinău-Odesa: Grupare criminală, destructurată (Video/Foto)

Polițiștii de frontieră au reținut trei tineri moldoveni, bănuiți de săvârșirea infracţiunii de confecţionare, deţinere, vânzare și folosire a documentelor oficiale false.

Acțiunile acestora au fost monitorizate și cercetate pe parcursul a cinci luni de către polițiștii de frontieră ai Direcției Regionale Vest, de comun cu Procuratura raionului Ungheni.

În acest sens au fost întreprinse un șir de măsuri speciale de investigații și urmărire penală pentru elucidarea tuturor aspectelor infracțiunii.

Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului 2018 un grup de persoane a creat o schemă criminală bine organizată, unde fiecare membru avea rolul său în scopul urmărit – de a obține un folos financiar sau material în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor Republicii Moldova în spațiul Uniunii Europene.

Astfel, sub pretextul angajării legale în câmpul muncii peste hotare, prin confecționarea și folosirea frauduloasă a blanchetelor cărților de identitate ale României, era organizată șederea ilegală a cetățenilor moldoveni în statele membre UE.

În repercusiunea celor patru percheziții efectuate săptămâna precedentă în municipiul Chișinău, au fost depistate și ridicate o mulțime de documente și obiecte folosite de către răufăcători la săvârșirea infracțiunii și anume – cărţi de identitate româneşti cu semne de falsificare, paşapoarte biometrice și buletine de identitate ale cetățenilor din Republica Moldova, precum și copii ale acestora, materie primă pentru confecționarea fotografiilor, legitimaţiilor de serviciu „Poliţia de Frontieră” şi „Serviciul Vamal”, tehnică de calcul, telefoane mobile, cartele SIM, sticuri de memorie și bani.

Trei conaționali cu vârstele cuprinse între 27 și 34 ani au fost reținuți în flagrant.

În prezent, pe numele acestora a fost aplicat de către instanța de judecată arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

Bărbații riscă amenzi usturătoare sau închisoare de la cinci până la șapte ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei până la cinci ani.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0