Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acordul pentru Brexit, respins din nou de Parlamentul britanic: Ce urmează

CC0 / Pixabay / Free-Photos / British Parliament
British Parliament - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Marii Britanii a respins din nou acordul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Deputații britanici au respins din nou acord pentru Brexit propus de premierul Theresa May. Acum ei urmează să supună votului ieșirea Regatului Unit din UE fără un acord.

Împotriva acordului s-au pronunțat 391 de deputați, iar în favoarea lui - 242.

Акция против Brexit в Лондоне - Sputnik Moldova
Politică
Brexit: Haosul, prelungit pentru multe luni. Amânarea ieşirii din UE, al doilea referendum

În ianuarie, Parlamentul a respins cu o majoritate de voturi acordul propus de guvern, cerând efectuarea unor modificări în capitolele care vizează tratatele cu privire la frontiera cu Irlanda. Luni seară, premierul britanic Theresa May și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunțat că au ajuns la noi înțelegeri, însă astăzi procurorul general al Marii Britanii, Geoffrey Cox, a declarat că toate garanțiile oferite premierului de UE în privința frontierei cu Irlanda sunt insuficiente din punct de vedere juridic. Afirmațiile lui au jucat un rol determinant pentru votul de astăzi.

May a promis că, în cazul în care în această seară nu va fi aprobat acord, miercuri parlamentarii vor supune votului chestiunea ieșirii țării din UE, pe 29 martie, fără niciun acord. Dacă și această variantă va fi respinsă (și acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil), atunci joi se va propune prelungirea procesului Brexit cu două luni. Totuși, Uniunea Europeană a declarat deja că nu va mai purta niciun fel de negocieri, din momentul în care soarta Brexit nu este clară deocamdată.

Fluxul de știri
0